Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Napocska csoport

Bemutatkozás...

A csoportban dolgozó felnőttek:
2 fő óvodapedagógus, 1 fő pedagógiai asszisztens, 1 fő dajka.

Vegyes korosztályú gyerekekkel vagyunk, ami kedvezően hat a kisebbek beilleszkedésére. Több testvérpár is jár hozzánk, így ez egy jó lehetőség arra, hogy együtt lehessenek az óvodában töltött idejük nagy részében is.

A gyermekek megismerése már az első pillanattól fontos számunkra. Minden gyermekről fejlődési anyagot vezetünk. Ennek segítségével tudjuk megállapítani hogy milyen tempóban fejlődik a gyerek és még mik a fejlesztendő területek. A gyerekek egyéni fejlettségéhez mérten tervezzük meg a megfelelő ismeretek anyagát és módszereit, nevelési, oktatási feladatainkat. Mivel, hogy teljesen vegyes csoporttal dolgozunk, ezért is nagyon fontos az egyéni fejlettség figyelembe vétele a foglalkozások tervezésénél. Számunkra ez a tudatos, átgondolt, egyénhez igazodó fejlesztés megtervezését kívánja.
Az időjárás figyelembe vételével igyekszünk minél többet a levegőn tartózkodni. Sokszor megyünk sétálni kirándulni, ismeretanyagaink átadását szívesen tartjuk a természetben, hiszen a közvetlen tapasztalatszerzés által sokoldalúbban tudunk megismerkedni egy – egy témával. A cselekedtetés számunkra nagyon fontos. Szülők is szívesen bekapcsolódnak ezekbe a tevékenységekbe, segítve munkánk eredményességét. Közkedveltek a mozgást fejlesztő játékok, amelyekre a hét minden napján lehetőséget biztosítunk, jelen vannak valamennyi tevékenységünkben. Barátságos, jó hangulatban telnek napjaink. Délelőtt és délután is jelen van a tehetséggondozás, ami a gyermek egyéni érdeklődéséhez igazodik. Játszva tanulunk meg mindent az évszakokról, állatokról, testünkről, alapvető közlekedési szabályokról.

A gyerekeket szívesen visszük bábelőadásokra, különböző műsorokra a közeli Művelődési Házba, kirándulni. Szívesen veszünk részt egyéb programokon, ilyen az ovis olimpia, Tébláb fesztivál.

A csoporton belüli közösségépítést szolgálja az is, hogy a születésnapokat megünnepeljük, ilyenkor az ünnepelt gyerekeknek apró ajándékkal, jókívánságokkal, kedvenc dalaik, verseik elmondásával, egyéni rajzokkal szoktunk kedveskedni.
 

Képgaléria: